Vinbärssylt

Du behöver 1.5 kg vinbär röda och svarta, eller bara röda vinbär 0.5 dl vatten 1 kg socker 1 krm natriumbensoat Gör så här 1...

Du behöver

  • 1.5 kg vinbär röda och svarta, eller bara röda vinbär
  • 0.5 dl vatten
  • 1 kg socker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

1
Repa vinbären och lägg dem i en stor gryta. Koka upp bär och vatten och koka på medelvärme utan lock i 10 minuter. Rör i socker och koka upp. Låt koka i 5 minuter. Skumma väl.

2
Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och rör ner i grytan. Häll upp i rena burkar och sätt på lock. Förvara svalt.


Kommentar:
Värm burkarna i ugnen 100° innan du häller på sylten så håller den längre.

Scroll to Top