Drottningpaj med marängtäcke

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 2 msk strösocker 1 st äggula 3 dl vetemjöl Fyllning: 500 g blåbär och hallon apelsin rivet skal av...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
2 msk strösocker
1 st äggula
3 dl vetemjöl

Fyllning:

500 g blåbär och hallon
apelsin rivet skal av 1/2
0.75 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Maräng:

3 st äggvitor
1 krm pressad citronsaft
1.5 dl strösocker

Servera med:

vaniljglass eller vispgrädde

Ugn: 225º

8-10 bitar

Gör så här

1
Hacka samman smör, socker, äggula och mjöl i matberedaren till en deg.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut degen i formen. Låt pajdegen stå i kylen i 30 minuter.

3
Nagga pajbottnen med en gaffel. Grädda i ugnen, ca 20 minuter tills den är genomgräddad och har fått färg. Låt skalet svalna.

4
Blanda blåbär, hallon, apelsinskal, socker och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Bred ut i pajskalet.

5
Vispa äggvitorna med citronsaft till hårt skum. Vispa i sockret till en marängsmet. Bred smeten luftigt över drottningsylten. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt marängen få färg.

6
Servera ev med vaniljglass eller vispad grädde.

Scroll to Top