Du behöver
- 0.5 dl sötmandel
- 0.75 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå
- 2 krm bakpulver
- 1 st ägg
- 0.5 dl rörsocker strö
- 2 msk flytande fett
- 1 krm mandelarom eventuellt
Gör så här
1
Hacka mandeln oskållad och blanda mjölmixen med bakpulvret.
2
Vispa upp ägget med sockret och tillsätt fettet och mandelaromen (Skaka flaskan!).
3
Häll mjölblandningen i smeten och rör om så att allt blandar sig. Låt smeten stå i 10 minuter innan du börjar grädda.
4
Hetta upp plättlaggen och pensla med lite fett. Rör om smeten och be-räkna en matsked till varje kaka.
5
Strö på litet av den hackade mandeln och grädda kakorna på medel-värme, knappt 3 minuter per sida.
6
Låt första omgången svalna på galler medan du gräddar nästa lagg. Klipp kakorna mitt itu så att du får 24 stycken. Kakorna kan frysas.