Mandelkakor i plättlagg

Du behöver 0.5 dl sötmandel 0.75 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå 2 krm bakpulver 1 st ägg 0.5 dl rörsocker strö 2 msk...

Du behöver

  • 0.5 dl sötmandel
  • 0.75 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå
  • 2 krm bakpulver
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl rörsocker strö
  • 2 msk flytande fett
  • 1 krm mandelarom eventuellt

Gör så här

1
Hacka mandeln oskållad och blanda mjölmixen med bakpulvret.

2
Vispa upp ägget med sockret och tillsätt fettet och mandelaromen (Skaka flaskan!).

3
Häll mjölblandningen i smeten och rör om så att allt blandar sig. Låt smeten stå i 10 minuter innan du börjar grädda.

4
Hetta upp plättlaggen och pensla med lite fett. Rör om smeten och be-räkna en matsked till varje kaka.

5
Strö på litet av den hackade mandeln och grädda kakorna på medel-värme, knappt 3 minuter per sida.

6
Låt första omgången svalna på galler medan du gräddar nästa lagg. Klipp kakorna mitt itu så att du får 24 stycken. Kakorna kan frysas.

Scroll to Top