Du behöver
- 3 st stora ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- marsipanlock grönt
Fyllning:
hallonsylt ca 1 dl
Vaniljkräm:
2.5 dl mjölk
2 msk marzánpulver
0.5 dl gelésocker multi
2 dl vispgrädde
Garnera med:
florsocker
chokladfigurer
hallon
Ugn: 225º
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bak-pulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
2
Grädda mitt i ugnen tills den får vacker färg, 7–8 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett annat bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på, och låt kakan svalna på ett galler.
3
Ta ut 18 rundlar med ett kakmått, ca 7 cm i diameter. Bred ett tunt lager hallonsylt på 12 av rundlarna.
4
Vispa samman mjölk och marzánpulver i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Vispa ner gelésocker och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att svalna.
5
Vispa grädden och vispa ner 1/3. Vänd sedan ner resten av grädden med en slickepott och luftiga tag.
6
Lägg en klick vaniljkräm på rundlarna med hallonsylt och lägg samman dem två och två. Toppa med en klick vaniljkräm och täck med en tefatsstor rundel av ett något utkavlat grönt marsipanlock.
7
Sikta över florsocker. Toppa med en chokladfigur och ett hallon före serveringen.
Smält 50 g mörk choklad i en skål över ett varmt vattenbad.
Chokladfigurer
Ringla figurer med en sked på ett bakplåtspapper. Låt stelna och lossa sedan försiktigt.