Räkpaj

Ett frasigt pajskal fyllt med räkor, ost och dill. Servera som förrätt eller på buffébordet. En krispig sallad smakar bra till.

4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g räkor
½ dl dill
100 g tärnad ost
4 ägg
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
salt och peppar

Servera med:

2 dl crème fraîche
50 g rom
gräslök

Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och ar-beta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut och lägg i en form. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
3
Lägg i räkor, dill och tärnad ost. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll ovanpå.
4
Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Servera med crème fraiche, rom och gräslök.
Scroll to Top