Citronformar med glasyr

Du behöver 1.25 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå 0.5 dl potatismjöl 0.5 tsk bakpulver 100 g smör 2 st ägg 2 st äggulor...

Du behöver

  • 1.25 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal

Glasyr:

4 msk florsocker
0.5 tsk rivet citronskal
1 tsk vatten (knappt)

Ugn: 175º

Gör så här

1
Ställ ut 18 aluminiumformar på en plåt. Mät upp mjölmix, potatismjöl och bakpulver. Smält fettet.

2
Vispa äggen med sockret i några minuter. Häll i mjölblandningen och citronskalet. Rör ett par tag.

3
Tillsätt fettet och rör om så att allt blandar sig ordentligt.

4
Dela upp smeten i formarna och grädda i 12 minuter på mittfalsen i ugnen.

5
Låt kakorna svalna medan du rör samman glasyren och ringlar litet av den över varje form.

Scroll to Top