Du behöver
- 1.25 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå
- 0.5 dl potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 1.25 dl strösocker
- 1 tsk rivet citronskal
Glasyr:
4 msk florsocker
0.5 tsk rivet citronskal
1 tsk vatten (knappt)
Ugn: 175º
Gör så här
1
Ställ ut 18 aluminiumformar på en plåt. Mät upp mjölmix, potatismjöl och bakpulver. Smält fettet.
2
Vispa äggen med sockret i några minuter. Häll i mjölblandningen och citronskalet. Rör ett par tag.
3
Tillsätt fettet och rör om så att allt blandar sig ordentligt.
4
Dela upp smeten i formarna och grädda i 12 minuter på mittfalsen i ugnen.
5
Låt kakorna svalna medan du rör samman glasyren och ringlar litet av den över varje form.