Jordärtskockssoppa med baconströssel

Du behöver 1 st palsternacka 500 g jordärtskockor lime eller citron 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 3 dl vitt vin 8 dl vatten 2...

Du behöver

  • 1 st palsternacka
  • 500 g jordärtskockor
  • lime eller citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • salt vitpeppar

Servera med:

140 g bacon

Gör så här

1
Skala och dela palsternacka och jordärtskocka i bitar. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron så att de inte mörknar.

2
Fräs vitlök och rotfrukter i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, fond och grädde. Låt sjuda tills alla rotfrukter är mjuka, ca 20 minuter. Känn efter med en provnål.

3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i matberedaren. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.

4
Stek baconet i strimlor i en het stekpanna tills det fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över soppan vid serveringen. Servera med kantarell- och ostmuffins.

Scroll to Top