Du behöver
- 1 st palsternacka
- 500 g jordärtskockor
- lime eller citron
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 3 dl vitt vin
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- salt vitpeppar
Servera med:
140 g bacon
Gör så här
1
Skala och dela palsternacka och jordärtskocka i bitar. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron så att de inte mörknar.
2
Fräs vitlök och rotfrukter i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, fond och grädde. Låt sjuda tills alla rotfrukter är mjuka, ca 20 minuter. Känn efter med en provnål.
3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i matberedaren. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.
4
Stek baconet i strimlor i en het stekpanna tills det fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över soppan vid serveringen. Servera med kantarell- och ostmuffins.