Kassler- och kesopaj

Du behöver Pajdeg: 1 dl dinkelmjöl fullkorn 2 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 350 g kassler 1 st paprika orange 2...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

350 g kassler
1 st paprika orange
2 tsk smör
250 g keso
2 msk timjan klippt

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche
2 msk pesto
salt svartpeppar
2 dl cheddarost riven

Garnera med:

0.5 st paprika orange

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp dinkelmjöl, vetemjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.

3
Skär kasslern i tärningar. Skölj, ansa och skär paprikan i bitar. Fräs kassler och paprika lätt i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda se-dan med keso och timjan, och lägg i pajskalet.

4
Vispa samman ägg, crème fraiche, pesto, salt och peppar i en skål. Blanda ner osten och häll över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått färg. Garnera med bitar av paprika.

Scroll to Top