Potatis- och dillpaj med gravad lax

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 tsk torkad dill 100 g smör 2.5 msk crème fraîche Fyllning: 2 st salladslökar 1 kg färskpotatis kokt...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 tsk torkad dill
100 g smör
2.5 msk crème fraîche

Fyllning:

2 st salladslökar
1 kg färskpotatis kokt
2 msk hackad dill

Äggstanning:

3 st ägg
1.5 dl matlagningsgrädde
1 msk senap
salt och peppar

Servera med:

200 g lax gravad, skivad
dill
rädisor

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl, dill och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet, ca 10 minuter i mitten av ugnen.

3
Skiva salladslök och potatis. Lägg över i pajskalet och strö över dill. Vispa samman ägg, grädde och senap i en skål. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

4
Forma rosor av gravlax på pajen och dekorera med dill. Servera med rädisor.

Scroll to Top