Domates yemistes – fyllda tomater

Du behöver 6 st stora tomater 1 st gul lök 3 msk olivolja 1 dl ris 1 dl vatten 2 msk hackad persilja 1 msk...

Du behöver

  • 6 st stora tomater
  • 1 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl ris
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • salt och peppar
  • 1 tsk strösocker

Sås:

1 dl passerade tomater
1 msk olivolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj tomaterna och skär av ett tunt lock. Spara locken. Gröp ur kärnor och mellanväggar ur tomaterna ner i en skål. Klipp sönder tomatinkråmet i stora bitar. Strö lite salt, peppar och socker i tomaterna och ställ dem i en ugnsfast form.

2
Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja tills den blir blank och ge-nomskinlig. Tillsätt ris, vatten och tomatinkråm, persilja, mynta, salt, peppar och socker och låt sjuda 10 minuter. Späd med mer vatten om det ser torrt ut.

3
Fyll tomaterna med risblandningen. Sätt på tomatlocket och slå passe-rade tomater blandade med olja över tomaterna. Baka tomaterna i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Serveras varma som förrätt med bröd eller som tillbehör till varmrätten.

Scroll to Top