Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 0.5 st citron pressad saft
- 500 g lammfärs
- 0.5 st rödlök
- 2 msk persilja hackad
- 1 msk mynta hackad
- 1 msk oregano hackad
- 1 st ägg
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 dl passerade tomater
Gör så här
1
Låt ströbröd, vatten och citronsaft svälla i en bunke. Tillsätt lammfärs, finhackad rödlök, persilja, mynta, oregano, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen smidig. Täck över bunken och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
2
Forma färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna, några i taget, runt om i en stekpanna med het olivolja, 3–4 minuter. Lägg över i en gryta. Tillsätt passerade tomater och låt köttbullarna sjuda i 5 minuter.