Du behöver
- 2 st paprikor gula
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st äpple
- 0.5 st chilipeppar
- 2 st tomater gula
- 2 msk olivolja
- 2.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1.5 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Servera med:
crostini finns att köpa färdiga i påse, toppade med vitlöksmajonnäs
Ugn: 250°
Gör så här
1
Dela, kärna ur och lägg paprikorna med den kupiga sidan upp på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på grill och baka paprikorna tills de är “blåsiga” och svartnar, ca 15 minuter. Låt svalna i försluten plastpåse. Dra av skalet och skär i bitar.
2
Skala och hacka lök, vitlök och äpple. Dela, kärna ur och hacka chilin.
3
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna.
4
Fräs lök och vitlök i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt äpple, paprika och chili och fräs i 5 minuter. Lägg i tomater och småkoka under lock i 10 minuter.
5
Mixa soppan slät. Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Servera med crostini toppade med majonnäs smaksatt med pressad vitlök.