Du behöver
- 300 g fisktärningar eller färsk fiskfilé
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.25 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk matfett
- 5 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st potatis
- 0.5 tsk dillfrö
- salt och peppar
- 1 msk hackad dill
Servera med:
rostat bröd
Gör så här
1
Tina fisktärningarna eller skär färsk fisk i bitar. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök, vitlök, smulad saffran och tomatpuré i matfettet i 1 minut. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka upp.
2
Skala och riv potatisen och lägg ner i soppan tillsammans med dillfrö. Smaka av med salt och peppar. Sjud i 3 minuter. Lägg ner fisken och rör om försiktigt. Låt sjuda i ytterligare 3 minuter. Strö över plockad eller grovhackad dill. Servera med rostat bröd.