Renskavsgryta

Du behöver 140 g kantareller 1 st schalottenlök 2 msk matfett 240 g renskav eller älgskav salt och peppar 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk soja...

Du behöver

  • 140 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk matfett
  • 240 g renskav eller älgskav
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk messmör
  • 0.5 tsk torkad timjan

Servera med:

persilja
potatismos
morötter kokta

Gör så här

1
Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk. Tillsätt renskavet och stek och vänd vartefter köttet blir brynt. Salta och peppra.

2
Tillsätt grädde, soja, messmör och smulad timjan. Låt grytan koka tills den blir simmig. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och kokta morötter.

Scroll to Top