Pannbiffssmörgås

Du behöver 8 skiva bröd grovt bordsmargarin Pannbiffar: 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 2 msk ströbröd 1 st ägg 2 msk...

Du behöver

  • 8 skiva bröd grovt
  • bordsmargarin

Pannbiffar:

0.5 st gul lök
1 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
1 st ägg
2 msk fransk senap
0.5 dl vispgrädde
400 g nötfärs
salt och peppar

Stekt lök:

2 st gula lökar
1 msk smör eller margarin
0.5 dl vatten
1 msk kalvfond

Servera med:

huvud frisésallad
gurkskiva
persilja

Gör så här

1
Pannbiffar: Skala och hacka löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna.

2
Blanda ströbröd, ägg, senap och grädde och låt stå i 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma små biffar och stek i stekpanna med smör.

3
Stekt lök: Skala och skiva löken och stek i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten och fond och koka tills löken är mjuk.

4
Kantskär bröden och bred på margarin. Lägg på sallad och biffar. Top-pa med stekt lök och gurka. Garnera med persilja.

Scroll to Top