Syltad steklök

Du behöver steklök röd och gul Lag: 3.5 dl vatten 1 dl ättiksprit 1.5 dl strösocker 1 tsk salt 1 tsk gula senapsfrön 0.5 tsk...

Du behöver

  • steklök röd och gul

Lag:

3.5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1.5 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk gula senapsfrön
0.5 tsk svartpepparkorn vit- och

1 burk

Gör så här

1
Låt löken ligga i en bunke med varmt vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och skala löken.

2
Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, senapsfrön och pepparkorn i en kastrull. Lägg i löken och låt koka i 3 minuter.

3
Ta upp löken ur lagen och lägg den i en varm glasburk. Häll över lagen och låt svalna. Sätt på lock och låt stå kallt i minst 2 dagar före servering.

Scroll to Top