Du behöver
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
Moccakräm:
3 dl kaffegrädde
2 msk majsstärkelse maizena
2 msk strösocker
0.5 msk espressopulver
Garnera med:
1/2-1 dl nötter eller rostade solroskärnor
Ugn: 200º
6 bitar
Gör så här
1
Sätt på ugnen och täck botten av en liten långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Mät upp kakao, potatismjöl, vaniljsocker och bak-pulver.
2
Vispa äggen med sockret i några minuter och sikta sedan i de torra in-gredienserna. Rör om så att allt blandar sig.
3
Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
4
Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och koka upp under om-rörning. Ta kastrullen från värmen när blandningen har börjat tjockna.
5
Dela kakbottnen och lägg den ena halvan på ett fat. Täck den med hälften av krämen och lägg den andra kakhalvan ovanpå.
6
Fördela resten av krämen över kakan och garnera med nötter eller sol-roskärnor. Tårtan kan serveras genast eller täckas över och förvaras i ky-len till nästa dag.