Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl grahamsmjöl
- 50 g smör eller margarin
- 0.5 st kesella burk lätt
Fyllning:
2 st päron små
170 g kräftstjärtar
50 g kvibille gräddädel
125 g kesella lätt
1 dl vispgrädde
2 st ägg
Ugn: 225º
Gör så här
1
Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, smör och kesella, och arbeta ihop till en deg.
2
Kavla ut och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda sedan i 10 minuter.
3
Dela, kärna ur och skiva päronen tunt. Lägg dem i formen tillsammans med kräftstjärtarna, och smula över ädelosten.
4
Vispa ihop kesella, grädde och ägg, och häll i formen. Grädda tills äggstanningen har stelnat, ca 40 minuter.