Paj med kräftstjärtar

Du behöver 2 dl vetemjöl 0.5 dl grahamsmjöl 50 g smör eller margarin 0.5 st kesella burk lätt Fyllning: 2 st päron små 170 g...

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 0.5 st kesella burk lätt

Fyllning:

2 st päron små
170 g kräftstjärtar
50 g kvibille gräddädel
125 g kesella lätt
1 dl vispgrädde
2 st ägg

Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, smör och kesella, och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda sedan i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skiva päronen tunt. Lägg dem i formen tillsammans med kräftstjärtarna, och smula över ädelosten.

4
Vispa ihop kesella, grädde och ägg, och häll i formen. Grädda tills äggstanningen har stelnat, ca 40 minuter.

Scroll to Top