Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 2 tsk salt
- 0.5 dl sesamfrön
- 5 dl lantbrödsmjöl
- 8.5 dl vetemjöl
- sesamfrön linfrön, pumpakärnor
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37º och häll över. Rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt olja, salt, sesamfrön, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma en rulle. Dela i 10 bitar och rulla till bollar.
4
Platta ut och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.