Tekakor på fullkorn

Du behöver 25 g jäst 6 dl vatten 0.5 dl rapsolja 2 tsk salt 0.5 dl sesamfrön 5 dl lantbrödsmjöl 8.5 dl vetemjöl sesamfrön linfrön,...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 5 dl lantbrödsmjöl
  • 8.5 dl vetemjöl
  • sesamfrön linfrön, pumpakärnor

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37º och häll över. Rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt olja, salt, sesamfrön, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma en rulle. Dela i 10 bitar och rulla till bollar.

4
Platta ut och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

Scroll to Top