Kasslerpaj med squash och äpple

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl med fullkorn 125 g smör 2 msk crème fraîche Fyllning: 1 st röd lök 150 g champinjoner 1 st...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl med fullkorn
125 g smör
2 msk crème fraîche

Fyllning:

1 st röd lök
150 g champinjoner
1 st äpple
1 st squash grön
300 g kassler
2 msk smör
1 tsk timjan
salt och peppar

Äggstanning:

3 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 dl prästost riven

Garnera med:

1 st paprika orange
timjan

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör så här:

2
Pajdeg: Lägg mjöl, smöret i bitar och crème fraiche i matbe-redarens skål med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll.

3
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som är ca 20 x 30 cm. Det går också bra med en rund form som är ca 26 cm i diameter. Plasta formen och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga degen och grädda i ca 10 minuter.

4
Fyllning: Skala och hacka rödlöken. Ansa champinjonerna och dela dem i bitar. Dela kärna ur och skär äpplet i bitar. Dela, kärna ur och skär squashen i bitar. Tärna kasslern.

5
Fräs lök, svamp, äpple, squash och kassler i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Lägg över i pajskalet.

6
Äggstanning: Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra och blanda ner osten. Häll äggstanningen i pajformen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Garnera med tärnad paprika och timjan. Servera med sallad.

Scroll to Top