Fylld kycklingfilé med ost

Här är kycklingen fylld med en örtsmakande ostblandning och lindad med bacon som ger mycket smak.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 3 msk färskost
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 msk parmesanost riven
  • 0.5 tsk rosmarin torkad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 8 st baconskivor
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g kantareller
  • 150 g champinjoner
  • 10 st körsbärstomater röda och gula

Ugn: 175°

Gör så här

1

Skär ett snitt längs med filéerna och vik ut dem. Blanda färskost, crème fraiche, parmesanost, rosmarin och timjan. Fördela blandningen på filéerna och vik ihop köttet.

2

Linda baconskivor runt om och krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 minuter tills innertemperaturen är 75°.

3

Fräs kantareller och skivade champinjoner i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och rör i delade tomater. Servera till kycklingen.

Scroll to Top