Du behöver
- 300 g champinjoner
- 3 msk smör
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 dl kycklingfond
- 8 dl vatten
- 1.5 dl vispgrädde
Garnera med:
champinjoner stekta
färsk timjan
Servera med:
prästostpinnar, se recept
Gör så här
1
Skiva 250 g av champinjonerna tunt och skär resten i lite tjockare skivor. Fräs de tunna skivorna i en gryta med smör tills vätskan kokat in. Stek de tjockare svampskivorna i en stekpanna med smör och spara till garnering.
2
Skala och tärna morötter och palsternacka fint. Skala och hacka löken. Tillsätt morötter, palsternacka och lök till grytan tillsammans med tomatpuré, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 15 minuter.
3
Vispa grädden lätt och tillsätt till soppan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med stekta champinjoner och timjan och servera med prästostpinnar.