Pizza med älgskav och kebabdressing

Du behöver Deg: 3.5 dl vetemjöl 12 g jäst 1 msk rapsolja eller olivolja 2 krm salt 1.25 dl vatten Fyllning: 240 g älgskav 1...

Du behöver

Deg:

3.5 dl vetemjöl
12 g jäst
1 msk rapsolja eller olivolja
2 krm salt
1.25 dl vatten

Fyllning:

240 g älgskav
1 msk matfett
2 tsk kebabkrydda
0.5 dl pizzasås eller chilisås
1.5 dl pizzaost eller mild riven ost

Kebabdressing:

1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk kebabkrydda
färsk oregano

Servera med:

Ugn: 250°

Gör så här

1
Deg: Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37° och häll det genom påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Sätt in en plåt i ugnen.

2
Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut degen till 2 runda plattor och lägg över dem på ett bakplåtspapper.

3
Fyllning: Bryn älgskav i en het stekpanna med matfett. Krydda med kebabkrydda. Bred pizzasås på degplattorna, men inte ända ut i kanten. Lägg på älgskav och strö över ost. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 10–12 minuter.

4
Kebabdressing: Blanda ingredienserna och ringla lite på dressing på pizzorna. Strö gärna på lite färsk oregano. Servera med vitkåls- och paprikasallad.


Kommentar:
Pizzadegen kan med fördel beredas på kall degvätska. Rulla degen till bullar och låt dem ligga på oljad tallrik i kylen i 1 dygn. Täck med fuktig handduk. Baka ut pizzan enligt ovan.

Scroll to Top