Smördegspizza med löjrom

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 250 g 3 dl ost riven lagrad 2 st schalottenlökar 1 st rödlök 0.5 st purjolök 1 msk...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 3 dl ost riven lagrad
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk röd stenbitsrom

Garnera med:

dill

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med sitt papper under. Strö över osten.

2
Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs all lök i en stekpanna med olja, ett par minuter. Fördela löken på osten och krydda med salt och peppar

3
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Ta ut plåten och låt pizzan vila i 5 minuter. Skär i rutor och toppa med crème fraiche och stenbitsrom. Gar-nera med dill.

Scroll to Top