Shepherds pie med rödkålssallad

Du behöver 1 st gul lök 250 g nötfärs 1 msk matfett 4 st champinjoner ca 50 g 1 st morot 1 msk HP-sås 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk matfett
  • 4 st champinjoner ca 50 g
  • 1 st morot
  • 1 msk HP-sås
  • 1 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • 2 prt potatismos
  • 1 st äggula
  • 1 dl prästost riven lagrad

Rödkålssallad:

0.25 st rödkålshuvud
1 st äpple
0.5 st citron pressad saft

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med matfett. Skär champinjonerna i bitar och skala och riv moroten grovt. Tillsätt svamp, morot, HP-sås och fond till färsen och sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg färsröran i 2 smorda portionsformar.

2
Blanda potatismoset med äggulan och spritsa eller skeda över köttfärsröran. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 10 minuter. Servera med strimlad rödkål blandad med urkärnat och tunt skivat äpple och citronsaft.

Scroll to Top