Du behöver
- 1 st gul lök
- 250 g nötfärs
- 1 msk matfett
- 4 st champinjoner ca 50 g
- 1 st morot
- 1 msk HP-sås
- 1 msk kalvfond
- salt och peppar
- 2 prt potatismos
- 1 st äggula
- 1 dl prästost riven lagrad
Rödkålssallad:
0.25 st rödkålshuvud
1 st äpple
0.5 st citron pressad saft
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med matfett. Skär champinjonerna i bitar och skala och riv moroten grovt. Tillsätt svamp, morot, HP-sås och fond till färsen och sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg färsröran i 2 smorda portionsformar.
2
Blanda potatismoset med äggulan och spritsa eller skeda över köttfärsröran. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 10 minuter. Servera med strimlad rödkål blandad med urkärnat och tunt skivat äpple och citronsaft.