Ugnspannkaka med bacon och hjortronsylt

Du behöver 2 msk havrekli 3 dl mjölk 0.75 dl vetemjöl 2 krm salt 2 st ägg 2 tsk matfett 140 g bacon Servera med:...

Du behöver

  • 2 msk havrekli
  • 3 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 st ägg
  • 2 tsk matfett
  • 140 g bacon

Servera med:

2 st morötter
hjortronssylt se recept

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda havrekli och hälften av mjölken i en bunke och låt svälla 10 minuter. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

2
Strimla och stek baconet i en stekpanna utan matfett. Häll smeten i pannan eller grädda alltsammans i en smord ugnsfast form, mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Skär pannkakan i bitar och servera med grovrivna morötter och hjortronsylt.

4

Scroll to Top