Du behöver
- 500 g rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 st ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör eller margarin till stekning
Ädelostkräm:
100 g ädelost
2 msk crème fraîche
Servera med:
potatismos se recept
ärter kokta gröna
Gör så här
1
Tvätta två av rödbetorna och koka dem mjuka i ca 40 minuter. Skala dem under rinnande vatten. Skala resten av rödbetorna och riv alla rödbetorna ganska fint.
2
Skala och hacka löken fint. Blanda rödbetor, lök, ägg, majsstärkelse, salt och peppar till en smet. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör i och stek på medelvärme tills biffarna fått fin färg.
3
Ädelostkräm: Rör ihop riven ädelost och crème fraiche. Servera rödbetsbiffarna med potatismos, gröna ärter och ädelostkräm.