Rödbetsbiffar med ädelostkräm

Du behöver 500 g rödbetor 1 st gul lök 2 st ägg 2 msk majsstärkelse 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör eller margarin till...

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör eller margarin till stekning

Ädelostkräm:

100 g ädelost
2 msk crème fraîche

Servera med:

potatismos se recept
ärter kokta gröna

Gör så här

1
Tvätta två av rödbetorna och koka dem mjuka i ca 40 minuter. Skala dem under rinnande vatten. Skala resten av rödbetorna och riv alla rödbetorna ganska fint.

2
Skala och hacka löken fint. Blanda rödbetor, lök, ägg, majsstärkelse, salt och peppar till en smet. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör i och stek på medelvärme tills biffarna fått fin färg.

3
Ädelostkräm: Rör ihop riven ädelost och crème fraiche. Servera rödbetsbiffarna med potatismos, gröna ärter och ädelostkräm.

Scroll to Top