Wallenbergare med potatismos och rårörda lingon

Du behöver 600 g kalvfärs 3 st äggulor 1.5 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör eller margarin till stekning Potatismos: 1 kg...

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör eller margarin till stekning

Potatismos:

1 kg potatis mjölig
2 dl mjölk
1 msk smör
salt vitpeppar

Rårörda lingon:

3 dl lingon frysta
1 dl socker

Servera med:

ärter kokta gröna

Gör så här

1
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen. Rör ner mjölk och smör och smaka av med salt och peppar

2
Wallenbergare: Rör ner en äggula i taget i färsen. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör i salt och peppar. Forma smeten till 6 biffar och stek i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Du kan också steka dem tills de fått lite färg på båda sidor och tillaga dem klart i ugnen på 175° i ca 10 minuter.

3
Rårörda lingon: Rör tinade lingon och socker tills sockret lösts upp. Servera biffarna med potatismos, lingon och ärter.

Scroll to Top