Chokladpannacotta

Du behöver 1.5 st gelatinblad 1 st vaniljstång 5 dl vispgrädde 0.5 dl strösocker 100 g choklad mörk 60-70% kakao Garnera med: riven choklad bär...

Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g choklad mörk 60-70% kakao

Garnera med:

riven choklad
bär

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.

2
Lägg vaniljstång, frön, grädde och socker i en kastrull, och koka upp. Stäng av värmen och låt dra i 5 minuter.

3
Bryt chokladen i bitar och rör ner i kastrullen tillsammans med gelatinbladen. Rör tills chokladen smält. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas. Låt stå kallt i ca 3 timmar för att stelna. Garnera med choklad och bär.

Scroll to Top