Du behöver
- 500 g risgrynsgröt
- 1 st ägg
- 1 msk socker
- 0.5 dl mandel hackad
Fruktsallad:
0.5 dl socker
0.5 dl vatten
1 st stjärnanis
2 st apelsiner
2 st fikon färska
50 g frysta hallon
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ihop gröten med ägg, socker och hackad mandel och häll i en smord ugnsfast form eller fyra smorda ugnsfasta portionsformar. Grädda i stor form 25 minuter och portionsformar i ca 15 minuter.
2
Koka socker, vatten och stjärnanis till en simmig lag och låt svalna.
3
Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skär apelsinerna och fikonen i bitar och blanda med de frysta hallonen. Häll lagen över frukten och låt dra i 15 minuter.
4
Servera fruktsalladen till risgrynspuddingen.