Risgrynspudding med fruktsallad

Du behöver 500 g risgrynsgröt 1 st ägg 1 msk socker 0.5 dl mandel hackad Fruktsallad: 0.5 dl socker 0.5 dl vatten 1 st stjärnanis...

Du behöver

  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 st ägg
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl mandel hackad

Fruktsallad:

0.5 dl socker
0.5 dl vatten
1 st stjärnanis
2 st apelsiner
2 st fikon färska
50 g frysta hallon

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ihop gröten med ägg, socker och hackad mandel och häll i en smord ugnsfast form eller fyra smorda ugnsfasta portionsformar. Grädda i stor form 25 minuter och portionsformar i ca 15 minuter.

2
Koka socker, vatten och stjärnanis till en simmig lag och låt svalna.

3
Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skär apelsinerna och fikonen i bitar och blanda med de frysta hallonen. Häll lagen över frukten och låt dra i 15 minuter.

4
Servera fruktsalladen till risgrynspuddingen.

Scroll to Top