Du behöver
- 5 st saltsillsfiléer urvattnade
- 2 st äpplen
- 4 st saltgurka
- 6 st potatis kokta
- 250 g rödbetor inlagda
- 1 st rödlök
- salt peppar, kryddpeppar
- 1 msk sirap
- rödbetsspad
Garnera med:
6 st ägg kokta
bladpersilja
Servera med:
gräddfil
Gör så här
1
Skölj av sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i små tärningar.
2
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Skär saltgurkan i små tärning-ar. Tärna potatis och rödbetor. Hacka löken. Blanda sill, äpple, gurka, po-tatis, rödbetor och lök i en skål. Smaka av med salt, peppar, kryddpeppar, sirap och rödbetsspad.
3
Lägg salladen i en skål och pressa ihop salladen. Låt stå kallt, gärna till nästa dag. Garnera med äggklyftor och bladpersilja. Servera gärna med gräddfil.