Sillsallad

Du behöver 5 st saltsillsfiléer urvattnade 2 st äpplen 4 st saltgurka 6 st potatis kokta 250 g rödbetor inlagda 1 st rödlök salt peppar,...

Du behöver

  • 5 st saltsillsfiléer urvattnade
  • 2 st äpplen
  • 4 st saltgurka
  • 6 st potatis kokta
  • 250 g rödbetor inlagda
  • 1 st rödlök
  • salt peppar, kryddpeppar
  • 1 msk sirap
  • rödbetsspad

Garnera med:

6 st ägg kokta
bladpersilja

Servera med:

gräddfil

Gör så här

1
Skölj av sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i små tärningar.

2
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Skär saltgurkan i små tärning-ar. Tärna potatis och rödbetor. Hacka löken. Blanda sill, äpple, gurka, po-tatis, rödbetor och lök i en skål. Smaka av med salt, peppar, kryddpeppar, sirap och rödbetsspad.

3
Lägg salladen i en skål och pressa ihop salladen. Låt stå kallt, gärna till nästa dag. Garnera med äggklyftor och bladpersilja. Servera gärna med gräddfil.

Scroll to Top