Du behöver
Pajdeg:
2.5 dl majsmjöl
100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
0.75 tsk mandelarom
Fyllning:
12 st aprikoser torkade
2 st ägg
1.5 dl mjölk
Ugn: 200º
Gör så här
1
Pajdeg: Blanda majsmjöl, grovt riven mandelmassa och rumsvarmt smör till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter. Använd gärna den kupade sidan av en matsked när du trycker ut degen eftersom den är lite kladdig. Förgrädda pajskalet i 7–8 minuter.
2
Fyllning: Koka upp aprikoserna i lite vatten, och låt dem koka ett par minuter. Låt aprikoserna rinna av på ett papper. Lägg i aprikoserna i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, och häll över frukten. Grädda i ca 20 minuter. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden så att aprikoserna inte blir brända.