Fiskburgare

Du behöver 200 g fiskfilé fryst av t ex torsk ströbröd salt vitpeppar 1 st ägg 1 msk matfett Dressing: 1 dl gräddfil 2 msk...

Du behöver

  • 200 g fiskfilé fryst av t ex torsk
  • ströbröd
  • salt vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk matfett

Dressing:

1 dl gräddfil
2 msk bostongurka
salt och peppar

Servera med:

bröd
grönsallad
tomat
dressing

Gör så här

1
Halvtina fisken och dela paketet på kortsidan till två platta fiskbiffar.

2
Blanda ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet och stek på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Dressing: Blanda gräddfil och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskburgarna i bröd med sallad, tomat och dressing.


Kommentar:
Ta ett 400 g paket med fryst fisk och gör fiskbiffar av hela paket. Servera de 2 återstående biffarna med potatismos med dill och kokta morötter till middag eller i en lunchlåda en annan dag.

Scroll to Top