Du behöver
- 200 g fiskfilé fryst av t ex torsk
- ströbröd
- salt vitpeppar
- 1 st ägg
- 1 msk matfett
Dressing:
1 dl gräddfil
2 msk bostongurka
salt och peppar
Servera med:
bröd
grönsallad
tomat
dressing
Gör så här
1
Halvtina fisken och dela paketet på kortsidan till två platta fiskbiffar.
2
Blanda ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet och stek på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Dressing: Blanda gräddfil och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskburgarna i bröd med sallad, tomat och dressing.
Ta ett 400 g paket med fryst fisk och gör fiskbiffar av hela paket. Servera de 2 återstående biffarna med potatismos med dill och kokta morötter till middag eller i en lunchlåda en annan dag.