Heta chiliräkor med ananas och avokado

Du behöver 500 g räkor med skal 0.5 st ananas 2 st avokado Dressing: 1 st röd spansk peppar ca 1/2-1 styck 1 dl sweet...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 st ananas
  • 2 st avokado

Dressing:

1 st röd spansk peppar ca 1/2-1 styck
1 dl sweet chilisås
1 st lime rivet skal och saft
flingsalt

Servera med:

1 st lime
rostat bröd

Garnera med:

3 skiva chili

Gör så här

1
Skala räkorna. Dela ananasen på längden. Gröp ur och skiva fruktköttet och lägg i en skål. Spara ananasskalet till servering.

2
Dressing: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, sweet chilisås, limeskal och saft. Smaka av med salt. Blanda räkor och dressing, och låt stå kallt i ca 1 timme.

3
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna med en liten sked. Tillsätt ananas och avokado till räkorna strax innan servering och lägg upp i ananasskalet. Dela limen och lägg vid sidan om ananasen. Rosta brödet och dela skivorna diagonalt. Garnera med chili.

Scroll to Top