Räksoppa

Du behöver 500 g räkor med skal 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 st stjälkar selleri 2 st morötter 0.5 st fänkål 2...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st stjälkar selleri
  • 2 st morötter
  • 0.5 st fänkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1 msk hummerfond
  • 0.5 dl kycklingfond
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 2 msk sherry torr
  • salt peppar, chili explosion

Garnera med:

2 msk grädde
dill

Servera med:

baguette se recept

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Skala och skär morötterna i bitar. Skär fänkålen i bitar.

2
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, selleri, morötter, fänkål och tomatpuré på svag värme i några minuter. Tillsätt vatten, vin, hummerfond och kycklingfond och låt soppan koka 10 minuter, tills alla grönsaker är mjuka.

3
Mixa soppan slät. Blanda mjöl och grädde och red av soppan. Smaka av med honung, sherry, salt, peppar och chili explosion.

4
Ös upp soppan i skålar och tillsätt räkorna. Ringla över grädde och toppa med en dillkvist. Servera med rostad baguette med dillolja.

Scroll to Top