Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st stjälkar selleri
- 2 st morötter
- 0.5 st fänkål
- 2 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 6 dl vatten
- 2 dl vin torrt vitt
- 1 msk hummerfond
- 0.5 dl kycklingfond
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 tsk honung
- 2 msk sherry torr
- salt peppar, chili explosion
Garnera med:
2 msk grädde
dill
Servera med:
baguette se recept
Gör så här
1
Skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Skala och skär morötterna i bitar. Skär fänkålen i bitar.
2
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, selleri, morötter, fänkål och tomatpuré på svag värme i några minuter. Tillsätt vatten, vin, hummerfond och kycklingfond och låt soppan koka 10 minuter, tills alla grönsaker är mjuka.
3
Mixa soppan slät. Blanda mjöl och grädde och red av soppan. Smaka av med honung, sherry, salt, peppar och chili explosion.
4
Ös upp soppan i skålar och tillsätt räkorna. Ringla över grädde och toppa med en dillkvist. Servera med rostad baguette med dillolja.