Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1.5 dl risoni
- 0.5 g saffran
- 1 msk kycklingfond
- 3 dl vatten
- 450 g kycklinglårfilé
- 1 msk matfett
- 2 dl gröna ärter
- 1 st röd paprika
- 1.5 dl skalade räkor
- salt svartpeppar
Garnera med:
citronklyftor
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med risoni i en traktörpanna eller stekpanna med 2 tsk olja. Tillsätt saffran, fond och vatten och koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt anvisningarna på risoniförpackningen.
2
Skär kycklinglårfiléerna i bitar och stek dem runt om i en stekpanna med matfett, i ca 6 minuter. Tillsätt kyckling, ärter, paprika i bitar och räkor till risonin och rör om. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och garnera med citronklyftor.