Risonipaella med kyckling och räkor

Du behöver 1 st lök liten gul 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1.5 dl risoni 0.5 g saffran 1 msk kycklingfond 3 dl vatten...

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1.5 dl risoni
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 msk matfett
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 st röd paprika
  • 1.5 dl skalade räkor
  • salt svartpeppar

Garnera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med risoni i en traktörpanna eller stekpanna med 2 tsk olja. Tillsätt saffran, fond och vatten och koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt anvisningarna på risoniförpackningen.

2
Skär kycklinglårfiléerna i bitar och stek dem runt om i en stekpanna med matfett, i ca 6 minuter. Tillsätt kyckling, ärter, paprika i bitar och räkor till risonin och rör om. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och garnera med citronklyftor.

Scroll to Top