Italienska köttbullar

En favoriträtt bland både stora och små. Det blir extra gott när köttbullarna kokar färdigt i såsen.

Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 500 g oxfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 2 msk basilika hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
salt + peppar, socker

Servera med:

4 prt pasta t ex spagetti
parmesanost

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs. Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer.

2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en traktörpanna med olja. Tillsätt tomater, salt och peppar och smaka av med socker. Koka i ett par minuter.

3
Lägg i köttbullarna och sjud under lock i 15 minuter. Vänd på köttbullarna efter halva tiden. Servera med pasta och riven parmesanost.

Scroll to Top