Du behöver
- 3 msk ströbröd
- 0.75 dl vatten
- 500 g oxfärs
- 1 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st citron rivet skal
- 2 msk basilika hackad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
salt + peppar, socker
Servera med:
4 prt pasta t ex spagetti
parmesanost
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs. Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer.
2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en traktörpanna med olja. Tillsätt tomater, salt och peppar och smaka av med socker. Koka i ett par minuter.
3
Lägg i köttbullarna och sjud under lock i 15 minuter. Vänd på köttbullarna efter halva tiden. Servera med pasta och riven parmesanost.