Du behöver
- 100 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- smält smör till formarna
Vaniljkräm:
1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st äggulor
0.75 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
Servera med:
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Obs! Krämen får inte koka då skär den sig. Vispa då och då medan krämen svalnar. Smaksätt med vaniljsocker.
3
Pensla formarna med smält smör. Kavla ut drygt hälften av degen och klä formarna med den. Klicka i krämen.
4
Kavla ut resten av degen och täck med ett lock. Kläm till runt kanterna. Ställ på en plåt och grädda i 15 minuter. Låt stå någon minut innan vaniljhjärtana stjälps upp. Sikta över florsocker vid servering.