Vaniljhjärtan

Du behöver 100 g smör 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker smält smör till formarna Vaniljkräm: 1.5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 st äggulor...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • smält smör till formarna

Vaniljkräm:

1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st äggulor
0.75 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker

Servera med:

florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2
Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Obs! Krämen får inte koka då skär den sig. Vispa då och då medan krämen svalnar. Smaksätt med vaniljsocker.

3
Pensla formarna med smält smör. Kavla ut drygt hälften av degen och klä formarna med den. Klicka i krämen.

4
Kavla ut resten av degen och täck med ett lock. Kläm till runt kanterna. Ställ på en plåt och grädda i 15 minuter. Låt stå någon minut innan vaniljhjärtana stjälps upp. Sikta över florsocker vid servering.

Scroll to Top