Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 125 g rotselleri
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 st chorizokorvar
- 0.5 dl risoni
- 200 g bönor kokta vita
- salt och peppar
- 0.5 dl basilika strimlad
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och rotselleri. Fräs allt i en gryta med smör.
2
Tillsätt timjan och tomatpuré, och späd med vatten och buljongtärning. Koka i 10 minuter.
3
Skiva korven och lägg ner i soppan tillsammans med risonin. Koka i 10 minuter. Rör då och då.
4
Spola av bönorna och låt dem bli varma i soppan. Smaka av med salt och peppar, och strö över basilika. Servera soppan med bröd.