Saltimbocca

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt och peppar 6 st salviablad 2 skiva parmaskinka 1 msk smör eller margarin 1 dl vitt vin eller matlagningsvin...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 6 st salviablad
  • 2 skiva parmaskinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 msk kycklingfond
  • 200 g gnocchi
  • 1 msk olja
  • 8 st körsbärstomater
  • 75 g sugar snaps

Gör så här

1
Banka ut kycklingen till tunna plattor. Krydda med salt och peppar. Lägg på salviablad och linda skinka runt om. Fäst med tandpetare.

2
Stek på båda sidor i en stekpanna med smör. Tillsätt vin och fond, och låt småkoka i 5 minuter.

3
Fräs gnocchin i en stekpanna med olja tills de får lite färg. Blanda i delade körsbärstomater och ansade sugar snaps, och fräs någon minut till. Servera till kycklingen.

Scroll to Top