Du behöver

  • 1 kg lammkött benfritt av t ex bog
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 2 st lagerblad
  • 8 st vitpepparkorn

Till grytan:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 dl buljong
5 dl krossade tomater
1 msk kalvfond
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 krm svartpeppar
400 g lammkött kokt
2 st kartonger kokta stora vita bönor

Garnera med:

rosmarinkvistar

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i små tärningar. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, salt, lök, lagerblad och peppar.

2
Lägg ner köttet, lite i taget, i det kokande vattnet och låt koka upp. Sänk värmen och låt köttet sjuda under lock, ca 30 minuter. Låt svalna. Sila buljongen.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök i ca 3 minuter.

4
Tillsätt buljong, krossade tomater och fond. Tillsätt rosmarin och peppar, och låt koka utan lock, ca 10 minuter.

5
Lägg i det kokta köttet och sköljda vita bönor, och låt allt bli varmt. Garnera med rosmarin och servera med baguette.