Potatis- och sellerisoppa med knaprigt bacon

Du behöver 8 st potatis av mjölig sort 2 st stjälkar blekselleri 1 st purjolök dm 2 msk smör 2 st hönsbuljongtärningar 1 l vatten...

Du behöver

  • 8 st potatis av mjölig sort
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 1 st purjolök dm
  • 2 msk smör
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • salt och peppar

Servera med:

140 g bacon

Garnera med:

bladpersilja

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skär selleristjälkarna i bitar och purjolöken i skivor.

2
Fräs potatis, selleri och purjolök i en gryta med smör tills löken mjukar. Tillsätt buljong och kokande vatten.

3
Rör om och låt soppan småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

4
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en mixer med glaskanna. Smaka av med salt och peppar.

5
Skär baconet i strimlor och knaperstek i en stekpanna. Strö över soppan och garnera med bladpersilja.

Scroll to Top