Chokladtiramisú

Du behöver 10 st savoiardikex 1 dl espressokaffe kallt 3 msk mandellikör Chokladgrädde: 2 st ägg delade i gulor och vitor 0.5 dl strösocker 125...

Du behöver

  • 10 st savoiardikex
  • 1 dl espressokaffe kallt
  • 3 msk mandellikör

Chokladgrädde:

2 st ägg delade i gulor och vitor
0.5 dl strösocker
125 g mascarponeost
1.5 dl vispgrädde
50 g mörk choklad 70 %

Garnera med:

20 g choklad 70 %
mynta

Gör så här

1
Dela kexen i 3 delar. Blanda kaffe och mandellikör i en skål.

2
Chokladgrädde: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt osten och rör om. Hacka chokladen och smält den över hett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner smält choklad och vispad grädde i äggulekrämen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till ner i äggulekrämen.

3
Doppa kexen i kaffeblandningen efter hand och varva med chokladgrädden i serveringsglasen. Låt stå i kylen fram till servering. Toppa med riven mörk choklad och mynta.

Scroll to Top