Du behöver
- 150 g smör laktosfritt
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl mjölk laktosfri
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
ugn: 200º
Se tillbehör nedan.
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och smidigt. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker och mjölk.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fyll formarna till cirka två tredjedelar med hjälp av två skedar. Grädda i ca 15 minuter.
3
Blåbärsgömma med pumpafrön:
Gör muffins enligt grundreceptet. Fyll formarna och tryck i några fina blåbär i varje. Strö på pumpafrön och grädda enligt grundreceptet.
Gör muffins enligt grundreceptet. Fyll formarna och tryck i några fina blåbär i varje. Strö på pumpafrön och grädda enligt grundreceptet.
4
Hallon- och chokladmuffins:
Gör muffins enligt grundreceptet. Fyll formarna och tryck i två hallon i varje. Hacka mörk choklad i småbitar och tryck i formarna. Du väljer själv hur mycket choklad du vill ha! Är du inte laktosintolerant kan du också välj vit choklad. Grädda enligt grundreceptet. Garnera med hallon.
Gör muffins enligt grundreceptet. Fyll formarna och tryck i två hallon i varje. Hacka mörk choklad i småbitar och tryck i formarna. Du väljer själv hur mycket choklad du vill ha! Är du inte laktosintolerant kan du också välj vit choklad. Grädda enligt grundreceptet. Garnera med hallon.
5
Lilla äppelpajen:
Gör muffins enligt grundreceptet. Skär äpple i småbitar som rullas i kanel och socker. Fyll formarna och tryck ner äppelbitarna. Grädda enligt grundreceptet. Den här varianten kan lätt bli som en egen liten äppelpaj om du serverar den med laktosfri vaniljkräm.
Gör muffins enligt grundreceptet. Skär äpple i småbitar som rullas i kanel och socker. Fyll formarna och tryck ner äppelbitarna. Grädda enligt grundreceptet. Den här varianten kan lätt bli som en egen liten äppelpaj om du serverar den med laktosfri vaniljkräm.
6
Chokladbomben:
Gör muffins enligt grundreceptet men blanda 3–4 msk kakao med mjölet och bakpulvret. Fyll formarna. Är du en sann cho-kladälskare så trycker du ner en bit mörk choklad i mitten, eller vit choklad om du tål det. Grädda enligt grundreceptet.
Gör muffins enligt grundreceptet men blanda 3–4 msk kakao med mjölet och bakpulvret. Fyll formarna. Är du en sann cho-kladälskare så trycker du ner en bit mörk choklad i mitten, eller vit choklad om du tål det. Grädda enligt grundreceptet.
7
Morots- och ingefärsmuffins:
Gör muffins enligt grundreceptet, men blanda 2 tsk ingefära med mjölet och bakpulvret. När smeten är klar blandar du i 3 dl finriven morot. Fyll formarna, pudra kardemumma över och grädda enligt grundreceptet.
Gör muffins enligt grundreceptet, men blanda 2 tsk ingefära med mjölet och bakpulvret. När smeten är klar blandar du i 3 dl finriven morot. Fyll formarna, pudra kardemumma över och grädda enligt grundreceptet.
Använda två- eller tredubbla formar – då flyter inte smeten ut i ugnen och du får precis så runda och fina muffins som du vill ha!
–
Tips 2:
Byt ut vetemjölet mot glutenfri mix – så får du både laktos- och glutenfria muffins.