Lövbiffsrullader med ansjovis

Läckra rullader av lövbiff fyllda med hackad lök, persilja och ansjovis. Servera med pressgurka, kokt potatis och kokta morötter.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond

Fyllning:

½ st gul lök
½ dl hackad persilja
60 g ansjovisfiléer

Pressgurka:

1 gurka
2 krm salt
2 msk ättikssprit 12%
1 dl vatten
3 msk socker
2 msk hackad persilja

Sås:

2 dl sky + vatten
2 dl vispgrädde
1 ½ msk maizena redning
1 msk lingonsylt
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis 
kokta morötter 

Gör så här

1
Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
2
Fyllning: Skala och hacka löken och blanda med persiljan. Lägg på ansjovis på köttet, och strö på lök och persilja och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
3
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Späd med vatten och fond och koka klart under lock i ca 30 minuter.
4
Pressgurka: Skala ev gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg gurkan i en skål och tillsätt salt, ättika, vatten och socker. Vänd runt och låt stå i 30 minuter. Strö över persilja vid servering.
5
Sås: Häll över skyn i en kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt. Servera till rulladerna tillsammans med kokt potatis och morötter.
Scroll to Top