4 portioner
Du behöver
- 500 g lövbiff
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 4 dl vatten
- 1 msk kalvfond
Fyllning:
½ st gul lök
½ dl hackad persilja
60 g ansjovisfiléer
Pressgurka:
1 gurka
2 krm salt
2 msk ättikssprit 12%
1 dl vatten
3 msk socker
2 msk hackad persilja
Sås:
2 dl sky + vatten
2 dl vispgrädde
1 ½ msk maizena redning
1 msk lingonsylt
salt och peppar
Servera med:
kokt potatis
kokta morötter
Gör så här
1
Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
2
Fyllning: Skala och hacka löken och blanda med persiljan. Lägg på ansjovis på köttet, och strö på lök och persilja och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
3
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Späd med vatten och fond och koka klart under lock i ca 30 minuter.
4
Pressgurka: Skala ev gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg gurkan i en skål och tillsätt salt, ättika, vatten och socker. Vänd runt och låt stå i 30 minuter. Strö över persilja vid servering.
5
Sås: Häll över skyn i en kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt. Servera till rulladerna tillsammans med kokt potatis och morötter.