Kycklingbiffar med bönsallad

Du behöver 0.5 st gul lök 200 g kycklingfärs 1 msk tomatpuré salt och peppar 1 msk potatismjöl 0.5 dl vispgrädde 1 msk smör eller...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin

Bönsallad:

200 g bönor kokta vita
5 st körsbärstomater
0.5 dl paprika grillad från burk
25 g rucola
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Basilikasås:

1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
salt och peppar

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och blanda den med färs, tomatpuré, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 4 biffar och stek dem i en i stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida.

2
Bönsallad: Skölj bönorna och blanda dem med delade tomater, strimlad paprika och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

3
Basilikasås: Blanda crème fraiche och hackad basilika, och krydda med salt och peppar. Servera biffarna med basilikasås och bönsallad.


Kommentar:
Hittar du inte kycklingfärs, kan du mixa kycklingfiléer till en färs eller byta ut mot annan färs.

Scroll to Top