Du behöver
- 400 g fisktärningar frysta
- 400 g räkor frysta med skal
- 1 st fänkål
- 1 st purjolök
- 4 st potatis
- 200 g champinjoner frysta skivade
- 0.5 g saffran
- 2 msk rapsolja
- 2 st fiskbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 1 dl vin torrt vitt
- 1 dl paprika crème fraiche med och chili
- 3 dl vispgrädde
- salt och peppar
Garnera med:
färsk timjan eller persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Tina fisktärningarna enligt anvisningarna på förpackningen. Tina och skala räkorna. Lägg fisk och räkor i kylen.
2
Ansa och skiva fänkål och purjolök i tunt. Skala och tärna potatisen. Tina champinjonerna.
3
Fräs stött saffran i en gryta med olja. Tillsätt fänkål, purjolök, potatis, och svamp fräs i några minuter tills purjolöken är mjuk.
4
Tillsätt buljongtärningar, vatten, vin, crème fraiche och grädde. Koka upp och sjud soppan i 10 minuter.
5
Lägg i fisktärningarna och låt soppan bli het. Ta bort grytan från plattan och låt den stå i ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt räkorna vid servering. Garnera med timjan eller persilja och servera med bröd.