Fisksoppa med saffran

Du behöver 400 g fisktärningar frysta 400 g räkor frysta med skal 1 st fänkål 1 st purjolök 4 st potatis 200 g champinjoner frysta...

Du behöver

  • 400 g fisktärningar frysta
  • 400 g räkor frysta med skal
  • 1 st fänkål
  • 1 st purjolök
  • 4 st potatis
  • 200 g champinjoner frysta skivade
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 dl paprika crème fraiche med och chili
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Garnera med:

färsk timjan eller persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Tina fisktärningarna enligt anvisningarna på förpackningen. Tina och skala räkorna. Lägg fisk och räkor i kylen.

2
Ansa och skiva fänkål och purjolök i tunt. Skala och tärna potatisen. Tina champinjonerna.

3
Fräs stött saffran i en gryta med olja. Tillsätt fänkål, purjolök, potatis, och svamp fräs i några minuter tills purjolöken är mjuk.

4
Tillsätt buljongtärningar, vatten, vin, crème fraiche och grädde. Koka upp och sjud soppan i 10 minuter.

5
Lägg i fisktärningarna och låt soppan bli het. Ta bort grytan från plattan och låt den stå i ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt räkorna vid servering. Garnera med timjan eller persilja och servera med bröd.

Scroll to Top