Du behöver
- 5 dl kokosmjölk krämig
- 4 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 tsk currypasta grön
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- 2 cm färsk ingefära
- 1 st citrongräs
- 400 g kycklingfilé
- 100 g champinjoner färska
- 3 st salladslökar
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 1 msk fisksås thailändsk
Garnera med:
färsk koriander
chilipeppar röd spansk
Servera med:
jasminris kokt
Gör så här
1
Koka upp kokosmjölk, vatten, fond, currypasta, limeskal och saft, hackad ingefära, krossat skivat citrongräs i en gryta och låt sjuda i 5 minuter. Sila soppan och häll tillbaks i grytan.
2
Skiva kycklingfiléerna tunt och tillsätt till soppan, tillsammans med skivad svamp, skivade salladslökar, urkärnad och skivad chilipeppar och fisksås. Sjud soppan i 5 minuter. Smaka av.
3
Garnera med färsk koriander och skivad chili och servera med kokt jasminris.