Thailändsk kycklingsoppa med jasminris

Du behöver 5 dl kokosmjölk krämig 4 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 tsk currypasta grön 1 st lime rivet skal och pressad saft 2...

Du behöver

  • 5 dl kokosmjölk krämig
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk currypasta grön
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 st citrongräs
  • 400 g kycklingfilé
  • 100 g champinjoner färska
  • 3 st salladslökar
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 1 msk fisksås thailändsk

Garnera med:

färsk koriander
chilipeppar röd spansk

Servera med:

jasminris kokt

Gör så här

1
Koka upp kokosmjölk, vatten, fond, currypasta, limeskal och saft, hackad ingefära, krossat skivat citrongräs i en gryta och låt sjuda i 5 minuter. Sila soppan och häll tillbaks i grytan.

2
Skiva kycklingfiléerna tunt och tillsätt till soppan, tillsammans med skivad svamp, skivade salladslökar, urkärnad och skivad chilipeppar och fisksås. Sjud soppan i 5 minuter. Smaka av.

3
Garnera med färsk koriander och skivad chili och servera med kokt jasminris.

Scroll to Top