Torskgratäng med ansjovis

Du behöver 600 g torskfilé fryst 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald 1 st burk ansjovis liten 0.5 dl hackad dill 2 dl crème...

Du behöver

  • 600 g torskfilé fryst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 st burk ansjovis liten
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven ost lagrad

Servera med:

potatis kokt, pressad eller kokt ris
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tina torsken och lägg den i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Hacka ansjovisen och blanda med dill, crème fraiche och ost. Bred blandningen över fisken.

3
Tillaga fisken mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sallad.

Scroll to Top