Du behöver
- 8 st potatis stora
- 2 st gula lökar
- smör och olja till stekning
- 600 g oxfilé eller ryggbiff
- salt, svartpeppar
Servera med:
dijonsenap
sallad
4 st äggulor
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk.
2
Skala och hacka löken och fräs den i lite smör så att den får lite färg. Salta och peppra en aning och håll löken varm.
3
Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Salta. Ställ potatisen åt sidan och håll den varm.
4
Skär oxfilé eller ryggbiff i 2 cm stora tärningar. Värm upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Stek köttet hastigt på ganska hög värme i omgångar, tills det får fin färg. Salta och peppra.
5
Lägg upp kött, potatis och lök i grupper på varmt serveringsfat. Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp.