Biff Rydberg

En lyxig och festlig klassiker.

Du behöver

  • 8 st potatis stora
  • 2 st gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • salt, svartpeppar

Servera med:

dijonsenap
sallad
4 st äggulor

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk.

2
Skala och hacka löken och fräs den i lite smör så att den får lite färg. Salta och peppra en aning och håll löken varm.

3
Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Salta. Ställ potatisen åt sidan och håll den varm.

4
Skär oxfilé eller ryggbiff i 2 cm stora tärningar. Värm upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Stek köttet hastigt på ganska hög värme i omgångar, tills det får fin färg. Salta och peppra.

5
Lägg upp kött, potatis och lök i grupper på varmt serveringsfat. Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp.

Scroll to Top